Nattvandring


Med anledning av flera händelser de senaste veckorna har Byalaget varit i kontakt med stiftelsen nattvandring.nu och diskuterat frågan om vad man som enskild privatperson kan göra. På deras rekommendation kommer här information om ”orosanmälan”.


Orosanmälan

Alla medborgare har rätt att göra en sk orosanmälan till Socialtjänsten om man vet vilka ungdomarna är som ständigt figurerar i olika sammanhang.

Man skall göra anmälan anonymt och tänka på att inte maila från någon privat mailadress.

Det går bra att skriva ner och posta – utan namn på avsändaren.

Det räcker tyvärr inte med bara en orosanmälan utan dyker personen upp titt som tätt – sänder man in en ny orosanmälan varje gång.

Vi bör gärna också ha dialog med polisen om personerna ifråga och tala om för dom att vi gör orosanmälningar så de också kan trycka på mot Socialtjänsten.


nattvandrarna

 

 

 

 

 

 

Nu är vi i gång med nattvandringen!

Premiärkvällen den 20 mars bjöd på riktigt dåligt väder med kyla och regn. Men våren och värmen är på väg så vi hoppas det blir behagligare uteväder för våra nattvandrare.
Nattvandringen sker regelbundet och förhoppningsvis ska det sätta stopp för vandalisering och annat bus i byn.


Snart startar nattvandring i byn

Den 9 december 2014 hölls ett informationsmöte på skolan där representanter från såväl polis som från riksorganisationen Nattvandra.nu deltog. Det var många som kom till mötet och ett stort antal har nu anmält sitt intresse för att hjälpa till med att motverka bus och vandalisering i Gantofta.

Ett informationsmöte för de som anmält sig kommer att hållas den
18 mars kl 19.00 i Scoutstugan. Scoutstugan kommer att vara
utgångspunkten för nattvandrarna.

nattvandringloggo