Bussutflykt till Ullared

Bussresa till Ullared

2017. På söndagen den 9 oktober, gick Byalagets bussresa till Ullared av stapeln. Ett gäng förväntansfulla, glada och laddade resenärer gick ombord på bussen i Gantofta och efter en behaglig färd med chaufför Bertil vid ratten nåddes målet – Gekås i Ullared.

De köpsugna resenärerna släpptes loss på ett Ullared fullt av folk och fullt av varor som bara väntade på köpare.

Efter några timmar återvände alla med välfyllda kassar och bussen lastades med diverse fynd för återresa till Gantofta och resenärerna tycktes nöjda och belåtna med sin dag.


ullared

Bussresa till Ullared eller ljusstöpning i höst?

Den 11 oktober 2015, arrangerade Byalaget en bussresa till Ullared. För medlemmar i Gantofta Byalag kostade det endast 100 kr. Förhoppningsvis kan vi genomföra bussresan även nästa år.

Ateljé Gunnel i Vallåkra höll under hösten att  i kurser för ljusstöpning. Kontakta Gunnel via e-mail: gunnel@ateljegunnel.se eller telefon 042-99067 eller 070-9349745.
Besök gärna hemsidan: www.ateljegunnel.se


 

ullaredinrakning_13

Reseledare Jeanette Larsson räknar in glada deltagare.

2013

Trots ett synnerligen attraktivt medlemspris, att för 100 kr med långfärdsbuss åka till och från köpcentret Gekås i Ullared, var det inte mer än 24 st gantoftabor som hade anmält sig till utflykten. Tyvärr, tyvärr. För att fylla ut det minimiantal betalande resenärer som krävdes för att kunna förverkliga händelsen, 30 st, tvingades man därför att göra ett extra uttag i byalagskassan. Hur som helst, hela resan gick som som på räls, trots buss, som färdmedel.

Avgång tre minuter över åtta på söndagsmorgonen från Möllans Livs, kort frukostpaus i Susedalen och sedan vidare mot målet.

ullaredgeka_13

Målet, ja!

Gekås i Ullared, välkänt för de flesta som ett supersupersuperköpcentrum omgivet av en mängd mindre affärer, restauranger, hotell, stugor m.m. Hotet, att under en veckohelg behöva stå i en lång kö för att bara komma innanför varuhusets dörrar, infriades lyckligtvis inte. Trängseln av köpssugna besökare var inte att ta miste på, likheten med virrvarret i trafiken i en asiatisk småstad var påtaglig.

Billiga varor? Stort sett ja. Det omfattande omfånget av innehållet i de flesta kundvagnar visade verkligen att ordet Storköp låg nära till hands.

Ryktet om att stå timmar i kö vid kundkassorna kunde snabbt avfärdas. Sannolikt därför att besöksantalet under oktober inte är lika högt som under sommarmånaderna.

Färden tillbaka inleddes redan strax före halv fyra på eftermiddagen och vid 18-tiden var vi på plats i Gantofta igen, försedda med välfyllda Gekå-kassar.

Samma byalagsutflykt till Ullared även nästa år? Absolut – och gärna högt upp på önskelistan!

Sist men inte minst: ett varmt tack till de inom byalaget som medverkat till att arrangera utflykten.

Bussutflykten 2013 blev så lyckad att den upprepades år 2014.