Gantoftaloppet arrangerades 2017, 2018 och 2019.

13 maj 2017 genomfördes primiären Gantoftaloppet i Råådalen. Efter många och långa förberedelser för Gantofta Byalag med löpargeneralen Tony Lynn, som var arrangörer, var det äntligen dags. 140 laddade, glada och förväntansfulla löpare samlades för uppvärmning inför det första motionsloppet i Gantofta sedan 1989.

Många nära och kära hade samlats för att heja fram sina löpare eller för att ta en fika i Dalstugan som hade öppet dagen till ära. 

Banan, som var 5 km, gick genom Råådalen och var enligt även de erfarna löparna ganska tuff och krävande. Trots detta präglades hela loppet av glädje, positiva tillrop och god stämning. Damer, herrar och barn sprang eller gick runt banan och efter ca 17 minuter var förste man Kenth Fransson i mål tätt följd av Neil Lowrie och Mikael Stagling. I damklassen segrade Moa Nyberg före Debbie Lesvoix och Cornelia Bäckfrost. Alla barn som tog sig i mål belönades med en medalj.

Utöver vinnarnas priser och barnens medaljer lottades ett antal priser ut bland deltagarna och många gick hem med en vinst i bagaget oavsett hur det gått i loppet.

Tack alla sponsorer – utan er inget lopp!

2018

Gantoftaloppet 2018 blev en helt fantastisk upplevelse med ett barnlopp för första gången i vår by.

Barnen sprang sina 750 meter runt kvarteret Ådalsgatan och Fajansgatan med full entusiasm och de som var riktigt små gick hand i hand med sin förälder.
Med medaljer om halsen direkt efter loppet serverades bananer och vätska nere i Dalstugan. Jag tillåter mig att framhålla två eldsjälar i Lotte och Kristin som organiserat denna glädjefyllda händelse.

Många passade på tillfället att njuta i sommarvärmen till Dalstugans goda kaffe och en härliga våfflor.

I år samlades 144 deltagare till de båda loppen och Karin Jönsson såg till att leda deltagarna till huvudloppet tio minuter med övningar innan start, för värmen fick vi från ovan.

2019

Vädret på lördagsmorgonen visade sig inte från sin bästa sida. Ett par plusgrader, blåst och blötsnö var ju inget som någon hade räknat med så här en morgon i maj.

Men våra tappra deltagare lät sig inte avskräckas. Och när det närmade sig starten för barnloppet var vädret på bättre humör.

Vi hade 48 deltagare som tog sig runt barnloppet på 700 meter. Barnen kämpade på väl i banan och fick stor uppbackning av sina familjer och andra åskådare som hejade.

Strax därefter var det start för motionsloppet på 5 km. I år hade vi 73 startande samt en hund. Det var ett härligt gäng som startade och tog sig runt den emellanåt tufft, kuperade banan. Föreningar som representerades i loppet var Gantofta IF och Gantofta IBK. 

Efter målgång blev det medaljutdelning till några snabba löpare.

Stor tack till alla sponsorer och funktionärer samt de som hjälpte till att sätt upp banan! Utan er insats och ert stöd hade vi inte kunna genomföra vårt Gantoftalopp.